Nederland
Europa
Klimaatverandering
Katrina
Overstromingsrisico
Overstromingstypes
 
       
       
   
Quizzen
Spellen
Opdrachten
Virtuele tour
 
       
FLOODsite Logo
Informatie
Activiteiten
Downloads
English Nederlands

Virtuele tour

Een virtuele tour is een reis over de wereld op de computer. Hiervoor zul je Google Earth moeten installeren. Google Earth is een programma waarmee je interactief een kaart van de wereld kan bekijken. Je kunt heen en weer bewegen, inzoomen en uitzoomen, en tours volgen. Voor meer informatie over hoe je Google Earth gebruikt, zie de helpbestanden.

Beneden aan de pagina is er een link naar een virtuele tour over overstromingen. Nadat je op deze link hebt geklikt, kun je kiezen om hem in Google Earth te openen of om hem op te slaan op je computer en hem vervolgens te openen. Dit laatste werkt eigenlijk altijd.

Stel voordat je de tour start de volgende opties in in Google Earth's “Extras” en dan “Opties” menu, onder het tabje “Rondreis maken”:

  • Stel de “Vliegsnelheid” in op 0.18.
  • Stel de “Toursnelheid” in op 0.18.
  • Stel het “Tour onderbreken” in op 10.
  • Vink het vakje “Ballon weergeven wanneer de reis is onderbroken” aan.

Selecteer dan de tour in de “Plaatsen” lijst, en klik de knop “Afspelen” onderaan de lijst.

De tour neemt je mee naar allerlei plaatsen in Europa en geeft je informatie over overstromingstypes, overstromingsgebeurtenissen, de gevolgen, en enkele maatregelen.

Na de tour kan je terug gaan naar een locatie van jou keuze. als je die selecteert in de “Plaatsen” lijst of door te klikken op een watericoontje op de kaart, kun je de videos kijken, en kun je de links volgen.

Veel plezier!

De virtuele tour is in het Engels.

Start de virtuele tour!