Nederland
Europa
Klimaatverandering
Katrina
Overstromingsrisico
Overstromingstypes
 
       
       
   
Quizzen
Spellen
Opdrachten
Virtuele tour
 
       
       
   
Overstromingsrisico
Overstromingstypes
Meningsvorming
 
       
FLOODsite Logo
Informatie
Activiteiten
Lessen
Downloads
English Nederlands
Docent

Virtuele tour

Algemene informatie voor de docent

Een virtual of virtule tour is een reis over de wereld op de computer. De reis duurt ongeveer 15 minuten, maar het kan leiden tot uitgebreid lezen en kijken op andere pagina's en dat kan veel meer tijd kosten. Maar die tijd is goed besteed! De leerling kan van de ervaringen en concrete informatie in de virtual tour doorgaan met informatie verzamelen en bijvoorbeeld overgaan tot abstracte begripsvorming. Ze kunnen spellen uitproberen, opdrachten en quizen maken en uiteindelijk bijvoorbeeld zelf een virtual tour opstellen

.

De tour zelf

(Deze tekst staat ook op de pagina voor de leerling.)

Voor de virtual tour zul je Google Earth moeten installeren. Google Earth is een programma waarmee je interactief een kaart van de wereld kan bekijken. Je kunt heen en weer bewegen, inzoomen en uitzoomen, en tours volgen. Voor meer informatie over hoe je Google Earth gebruikt, zie de helpbestanden.

Beneden aan de pagina is er een link naar een virtuele tour over overstromingen. Nadat je op deze link hebt geklikt, kun je kiezen om hem in Google Earth te openen of om hem op te slaan op je computer en hem vervolgens te openen.

Stel voordat je de tour start de volgende opties in in Google Earth's “Extras” en dan “Opties” menu, onder het tabje “Rondreis maken”:

  • Stel de “Vliegsnelheid” in op 0.18.
  • Stel de “Toursnelheid” in op 0.18.
  • Stel het “Tour onderbreken” in op 10.
  • Vink het vakje “Ballon weergeven wanneer de reis is onderbroken” aan.

Selecteer dan de tour in de “Plaatsen” lijst, en klik de knop “Afspelen” onderaan de lijst.

De tour neemt je mee naar allerlei plaatsen in Europa en geeft je informatie over overstromingstypes, overstromingsgebeurtenissen, de gevolgen, en enkele maatregelen.

Na de tour kan je terug gaan naar een locatie van jou keuze. Als je die selecteert in de “Plaatsen” lijst of door te klikken op een watericoontje op de kaart, kun je de videos kijken, en kun je de links volgen.

Veel plezier!

De virtuele tour is in het Engels.

Start de virtuele tour!